fbpx

Effektiv på distans

Effektiv på distans

Effektiv på distans

Allt fler företag ställer om till distansarbete pga av coronaviruset. Men hur arbetar man effektivt hemifrån eller på distans. Vi som arbetar i kommunikationsbranschen arbetar dagligen med digitala verktyg som underlättar vår vardag, så här delar vi med oss några tips.

 

  1. Google Drive och Office 365

Många företag använder dessa verktyg idag, men många nyttjar inte dess fulla potential pga av okunskap och avsaknad av rutiner. Att dela textdokument, kalkylark och använda delade mappar med filer spar otrolig mycket tid och effektiviserar arbetet och ökar kreativiteten. Se över era rutiner kring molntjänsterna och spika ett arbetssätt. Första tipset är att sluta maila olika versioner av filer till varandra

2. Trello, Asana, Monday

Verktygen för att hantera teamets uppgifter är många. Nu är det dags att ta tag i detta på allvar. Kolla upp vilka plattformar som passar er och gör en plan för implementering. Och precis som i punkt 1 är det viktigaste rutinerna. Alla i företaget måste använda dessa verktyg konsekvent. Om en inte gör det (Läs VDn) så faller det ofta platt

3. Intranät

Idag finns otaliga lösningar för intranät. Google Drive har ett som är enkelt att komma igång med t.ex. Att ha smarta gemensamma ytor online förenklar kommunikationen väldigt mycket. Har ni er hemsida i WordPress? Låt bygga ett intranät där. Det är en enkel match för en webbbyrå.

4. Kommunikation

Mail i all ära, men när det gäller effektivt teamarbete och snabba diskussioner så är chattverktyget Slack helt ovärderligt. Finns för desktop och mobil och enkelt att ha olika trådar för olika ämnen och olika team.

5. Videomöten

Videomöten fungerar alldeles utmärkt när man lär sig hantera både tekniken samt vänjer sig att frillan alltid ser taskig ut i livesändning. Här finns många alternativ att kika på. Google Hangout, Skype och Zoom är de mest populära. Själva använder vi något som heter Whereby som är så enkelt att vem som helst kan hantera det, och det är lätt att bjuda in kunder och partners.

 

Detta var några av de enklaste vägarna att bli mer digital på kontoret. Behöver du fler tips eller hjälp så hör gärna av dig.

 

Stay Healthy!

Stäng meny